Capítol 4

MISTERI RESOLT

Tot seguit es decideixen a baixar les escales que tenen davant. El passadís és fosc, només hi ha una bombeta que il·lumina poc, esgrogueïda i envoltada de teranyines.

Els quatre nens tenen por, però cap vol dir-ho. La Maria porta una llanterna i, per tant, passa davant. En Zequi fa el fatxenda i ell diu que no té por, però les cames li tremolen. Avancen per les escales i de cop es troben davant de dos camins. Dubten, saben que tenen dues possibilitats: decideixen separar-se en dos grups. D’una banda, marxen el Zequi i la Maria. D’altra banda, l’Antoni i la Sara.

De sobte la Maria veu una cosa estranya. L’enfoca amb la llanterna i descobreix que és un holograma. En Zequi, que deia que era tan valent, s’espanta molt i surt corrents:

–Ei, on vas? –crida la Maria–. Torna aquí, no siguis poruc!

De sobte se senten veus al fons; a poc a poc s’hi acosten. Són l’Antoni i la Sara, que tornen per l’altra banda del passadís.

Al cap d’una bona estona de pensar aconsegueixen esbrinar el missatge secret que els portarà fins a la sala on hi ha l’anell. S’hi endinsen. És el despatx del director de l’antiga fàbrica de Cal Marcet.

Encara no han tingut temps de celebrar la victòria d’haver trobat l’anell, que l’espia –que no ha deixat de seguir-los– es planta davant d’ells. Els nens el miren aterrits. Porta una pistola elèctrica. Pretén immobilitzar-los. Comença a disparar i la pistola no respon. S’ha acabat la bateria!

Els nens s’han quedat petrificats per la por, però quan veuen que la pistola no funciona es llancen damunt d’ell i l’immobilitzen. Ràpidament el lliguen i li treuen les sabates i els mitjons. Comencen a fer-li la tortura xina. L’espia riu i crida tant que acaba contagiant els nens. Hi ha un gran enrenou en la sala.

De cop i volta s’obre la porta i apareixen un home i una dona. Són policies municipals, perquè el que ells no saben és que allà a la fàbrica de Cal Marcet ara la policia municipal hi té les dependències.

–Què passa aquí? Mans enlaire, tothom! –criden els policies.

Les rialles es tallen de cop i tots cinc es queden bocabadats. L’espia ja no té tantes ganes de riure.

Al cap de dos dies al Diari de Sabadell es pot llegir:


Diari de Sabadell                        Dimecres, 9 d’abril de 2014

“Quatre joves detectius de Sabadell han trobat un anell molt valuós perdut durant molts anys. L’anell havia estat robat a la senyora Turull l’any 1925.
Aquest diari ja va informar de la notícia en l’edició del divendres 15 de maig de 1925.
La néta dels Turull, que actualment és la redactora en cap del diari, ha anat a recollir l’anell. 
Laura Turull decideix recompensar els joves detectius amb un sac ple de llaminadures i crea una secció al diari on podran publicar les històries dels misteris que resolguin.”

1 comentari:

  1. Felicitats! Hi heu posat molta imaginació! La tortura xina... boníssim!

    ResponElimina